Bazı temaslarda bulunmak üzere Çankırı’ya gelen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen ve İl Müftüsü Bürhan Keleş, Vali Aktaşı ziyaret etti.

Valilik makamında gerçekleşen ziyarette Dr. Burhan İşliyen Korgun ilçesinde yapımı tamamlanan caminin açılışını gerçekleştirdiklerini dile getirerek “Çankırı’da yürütülen din hizmetleri hakkında Valimiz Hamdi Bilge AKTAŞ ile görüş alışverişinde bulunduk” dedi.

İşliyen, Türkiye Diyanet Vakfı’nın kurban hizmetlerinde de bahsederek bu yıl hedeflerinin 5 yüz bin hisse olduğu ifade etti.

Vali Aktaş Türkiye Diyanet Vakfı’nın “Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” temalı vekâletle kurban organizasyonuna işaret ederek “Bu kampanyanın güvenilir ve ehil kurum ve kişilerce yürütülmesi çok önemlidir. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı bu işi güzel organize diyor. Bu vesileyle Türkiye Diyanet Vakfı Çankırı Şubemize yurtdışında kesilmek üzere iki kurban bağışlıyorum” dedi. Başkan Yardımcısı İşliyen “Başkanlığımız adına Sayın Valimize örnek davranışı için ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

İl Müftüsü Bürhan Keleş ise Çankırı İl Müftülüğü ’nün din hizmetleri hakkında kısa bilgi vererek hac ve kurban mevsimine girildiğini, kurban ibadetinin dini usullere göre ifası için her türlü tedbiri aldıklarını ifade etti. Keleş “Diyanet İşleri Başkanlığı’mız,  1993 yılından beri Türkiye Diyanet Vakfı aracılıyla ‘vekâletle kurban kesim’ kampanyaları düzenlemektedir. Bu sene de vekâlet yoluyla kurban kesim kampanyamız başlamış bulunmaktadır. Geçen yıl, ilimizde vekâletle kestirilen kurban sayısı yaklaşık bin adettir. Bu sene bu rakamın üzerinde kurban bağışı toplamayı hedefliyoruz. Ben de Sayın Valimize vekâletle kurban kesimi kampanyamıza iki kurban bağışladığı için teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan