Çankırı Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü ve Aile ve Dini Rehberlik Bürosu iş birliğinde “Kulluğa Engel Yok” projesi hayata geçirildi.

Engelli ve ailelerine yönelik manevi destekte bulunmak, moral ve motivasyon sağlamak, dini hayatta karşılaştıkları soru ve sorunlarına çözüm bulmak, engelli bireylere ibadetlerini yerine getirebilmeleri konusunda yol göstermek, Kur’an ve hadislerin engelli bireylere bakışı noktasında bilgilendirme yapmak, evde din hizmeti kapsamında özel olarak Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler dersi almak isteyen engelli ve ailelerine bu alanda hizmet vermek amacıyla Çankırı İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü ile Aile ve Dini Rehberlik Bürosu iş birliğinde hayata geçirilen “Kulluğa Engel Yok” projesi tamamlandı.

Çankırı il merkezi ve merkeze bağlı köylerde uygulamaya konulan proje kapsamında 43 engelli ailesi ziyaret edildi.

İl Müftüsü Bürhan Keleş koordinesinde İl Müftü Yardımcısı Melek Ovacıklı, engelli koordinatörleri ile 70 din görevlisi ve Kur’an kursu öğreticisinin iştirakiyle yapılan ziyaretler, engelli ve aileleri tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı.

Yapılan ziyaretlerde, engelli ailelerine Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan “Ayet ve Hadisler Işığında Engelliler” kitabı ile birlikte çeşitli hediyeler verildi.

İl Müftüsü Bürhan Keleş, Çankırı Müftülüğü olarak insanı merkeze alan ve hayatı kuşatan tüm alanlarda olduğu gibi engelli vatandaşların dini vecibelerini sorunsuz bir şekilde yerine getirmelerini sağlamaya yönelik çalışmalar yürütmek suretiyle, engelli ve ailelerine dini rehberlik ve manevi destek sağladıklarını ve Müftülük olarak kapılarının ve gönüllerinin her daim kendilerine açık olduğunu söyledi.

Editör: Mehmet Çalışkan