Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ)  İslami İlimler Fakültesi İslam ve Medeniyet Topluğu ve Türkiye İlahiyatlar Derneği Çankırı Şubesi iş birliğinde gençlik buluşması düzenlendi.

ÇAKÜ Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programda Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen gençlerle buluştu.

Burada gençlere hitap eden Dr. İşliyen, “İslam’ın doğru temsil edilmesi, bizim yaptığımız hatalardan dolayı İslam’a söz söylenmemesi en büyük hedeflerimizden bir tanesi olmalıdır.” dedi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İşliyen, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Peygamber Efendimiz (s.a.s.),  ‘Ümmetimden iki sınıf salih olursa, iyi olursa bütün insanlar salih olur. Ümmetimden iki sınıf bozulursa bütün ümmet bozulur: Alimler ve yöneticiler.’ buyurmaktadır. Önce alimler sonra yöneticiler. Alimlerde bir gevşeme olursa, zafiyet olursa bütün ümmete büyük bir yıkım olarak yansıması olur. Efendimiz (s.a.s.)’in uyarısı var; ‘Allah, ilmi insanlardan söküp çıkararak almaz. Fakat alimler almak suretiyle ilmi alır. Alim kalmadığında, insanlar cahil başlar edinirler. Kendilerine soru sorulur ve bilgisizce cevap verirler. Kendileri de saparlar, etrafını da saptırırlar.’ Yöneticileri yetiştiren alimlerdir.

Kıymetli gençler! Size ekmekten sudan çok daha fazla ihtiyaç var. Yetişmiş insan altın gibidir. Kıymeti mutlaka bir gün bilinir. Kalitenizi artırın. Kendimizi geliştirirken temelimiz şu olmalıdır: Her şeyin bir şeyi, bir şeyin her şeyi anlayışı olmalıdır. Asgari tefsir, hadis, fıkıh, kelam, usulleri bileceksiniz. Bir konuda da derinlemesine kendinizi yetiştireceksiniz.” 

Programın ardından Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı şliyen, Çankırı Valiliği, İl Müftülüğü ve Rektörlüğü ziyaret etti.

 Çankırı Müftülüğüne bağlı Diyanet Gençlik Merkezi ve Mehmet Akif Ersoy 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nda incelemelerde bulunan İşliyen, Ahmet Yesevi Camii’nde vatandaşlarla buluştu.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İşliyen’e İl Müftüsü Bürhan Keleş eşlik etti.

Editör: Mehmet Çalışkan