Diyanet İşleri Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında sürdürülen; "Okul-Kur’an Kursu İş Birliğine Dayalı Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" kapsamında, imam hatip öğrencileri eğitimlerini hafızlıkla taçlandırıyor.

Çankırı İl Müftülüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde sürdürülen; "Okul-Kur’an Kursu İş Birliğine Dayalı Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" kapsamında, 3 öğrenci hafız oldu.

Hacı Murad-ı Veli İmam Hatip Ortaokulu tarafından 2017-2018 eğitim öğretim yılından bu yana devam ettirilen projenin ilk dönem öğrencilerinden Zeynep Kara, Şeyma Korkmaz ve İrem Nur Göktepe hafızlık eğitimini tamamlayarak mezun oldu.

Öğrencilerin okul ortamından, aileden ve sosyal çevreden uzak kalmadan örgün eğitimden azami düzeyde yararlanarak hafızlık eğitimi alması; milli, manevi, ahlaki, kültürel ve insani değerlerin içselleştirilmesinde Kur'an ayetlerinin anlamından ve hafızlık eğitiminin kazanımlarından yararlanılması, hafızlıkla akademik öğrenmenin beraberce yürütülmesinin amaçlandığı proje kapsamında toplam 136 öğrencinin hem hafızlık hem de akademik eğitime devam ettiği belirtildi.

Editör: Mehmet Çalışkan