Yarışmada, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Osman İyişenyürek başkanlığında, İl Müftüsü Bürhan Keleş, İslami İlimler Fakültesi Dekan Yrd. Doç. Dr. Fatih Güzel, İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Burhan Çonkor, Hacı Murad-ı Veli İmam Hatip Lisesi Müdürü Mürsel Eroğlu ve Cemalettin Ferruh Kur'an Kursu Öğreticisi Sinan Koçak jüri üyesi olarak görev aldı.

Programda, selamlama konuşması yapan İl Müftüsü Bürhan Keleş, Din Görevlileri Haftası münasebetiyle düzenlenen Hafızlık Bölge Yarışması için Çankırı’nın seçilmesi konusunda Diyanet İşleri Başkanlığına teşekkür etti.

İl Müftüsü Keleş konuşmasının devamında, bu yarışmanın en önemli amacının Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde hizmet eden hafız din görevlilerinin hafızlıklarını korumaları, yaptıkları Kur’an hizmetinde kendilerini geliştirmeleri ve diğer görevlileri hafızlığa teşvik etmek olduğunu belirtti.

Komisyon Başkanı Osman İyişenyürek’in kuralları hatırlatması ve başarı dileklerinden sonra yapılan yarışmada her katılımcıya 3 soru soruldu. Yaklaşık iki saat süren yarışma sonunda Eskişehir’den katılan İsmail Atik birinci oldu ve Türkiye finaline katılmaya hak kazandı.

Editör: Mehmet Çalışkan