Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu (ADRB) faaliyetleri, gençlik alanında yapılan çalışmalar ve toplumun tüm kesimlerine yönelik sürdürülen çalışmalarda görev alan vaizlerle bir araya geldi.

Mehmet Akif Ersoy Diyanet Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirilen programda vaizlere hitap eden Vali Ayaz, ailenin sağlam tutulması gerektiğini belirterek evlilik öncesi aile okulunun önemine dikkat çekti, çocuk eğitiminde yeni aktörlerin olduğuna vurgu yaparak ailede ve toplumda şiddetin problem haline gelmesinde merhamet eksikliğinin olduğunu dile getirdi.

"Gençliğe odaklanılması gerektiğini" belirten Ayaz, gençliğin analitik bilgisinin yüksek olduğuna işaret ederek şöyle devam etti: 

"Bugün bilgiye ulaşmak kolay, bununla birlikte temsil problemi yaşanmakta. Gençlere kullanacağımız dil, kavramlar önemli. Belki gençlerle bir saat Metaverse konuştuktan sonra bir şeyler söylemeliyiz. Alanımızda kendimizi sürekli yenilemeliyiz. Mezun olunan bilgilerle otuz yıl görev yapılamaz. Dünyanın değişim hızı müthiş. Sizin işiniz daha zor. Siz insanların psikolojisine hitap ediyorsunuz."

Müftülük tarafından yürütülen çalışmalara dair bilgilendirmede bulunan İl Müftüsü Bürhan Keleş ise "din dilinin güncellenmesi, evlilik öncesi aile eğitiminin gerekliliği, vaazların hazırlanması ve sunumunda kullanılacak dil ve yöntem, aile ve gençliğe yönelik çalışmaların etkinliği ve verimliliği" konularında değerlendirmelerde bulundu.

İl Müftüsü Keleş; vaizler ve ADRB faaliyetleri, gençlik çalışmaları, okullarda, KYK yurtlarında, Ceza İnfaz Kurumu ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde yürütülen manevi danışmanlık faaliyetleri, Alo 190 Fetva Hattı ve yapılan diğer çalışmalara dair bilgi aktardı.

Vaizlerle buluşmasının ardından Mehmet Akif Ersoy 4-6 Yaş Kur’an Kursu'nu ziyaret eden Vali Ayaz, Kur'an kursu yöneticisi ile öğreticilerden bilgi aldı.

Editör: Mehmet Çalışkan