Gelibolu Müftülüğü 4-6 yaş grubu çocukların eğitim göreceği Kur’an kursunu hizmete açtı.

İlçede ilk olma özelliği taşıyan 4-6 yaş Kur’an kursunun açılış programına, vatandaşların ilgisi yoğundu.

Merkez 4-6 Yaş Kur’an Kursunun açılış programına, Gelibolu Kaymakamı Hakan Kılınçkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Serkan Sağlam, Çanakkale Müftüsü Arif Gökce, Gelibolu İlçe Müftüsü Dr. İbrahim Özler, kurum amirleri, okul müdürleri, din görevlileri ve öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan Gelibolu Müftüsü Dr. İbrahim Özler şunları söyledi:

“4-6 yaş Kur’an kurslarımız Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından çok önemli bir ihtiyacı karşılamak üzere açılmaktadır. Burada çocuklarımıza, Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı müfredat çerçevesinde Kur'an-ı Kerim ve temel dini bilgiler öğretilecek ve çocukların manevi gelişiminde etkili olan değerler eğitimi verilecek. Bu sayede çocuklarımız küçük yaşlarda Kur’an-ı Kerim okumayı ve İslam’ın temel prensiplerini uygulamalı olarak öğrenecekler.

Buraya gelecek olan çocuklarımız için oyun ortamında; oynayarak, tanıyarak, dokunarak öğrenmeleri amacıyla materyal geliştirmeye yönelik çalışmalar da yapılacak. Ayrıca program kapsamında, Kur'an-ı Kerim'in içerik, ses, şekil olarak tanınması, harflerin öğrenilmesi gibi imkânlar da sunulacak. Çocuklara Allah ve Peygamber sevgisi, küçüklere ksrşı sevgi, büyüklere saygı, engellilere merhametli gibi konular, drama ve hikâyelerle anlatılacak.”

Programın ardından hayırsever Mesut Dinçer’e, açılışı yapılan 4-6 yaş Kur’an kursuna yapmış olduğu katkılarından dolayı plaket takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan