Kur’an Kursu Öğreticisi Merve Sayın, umreye gitmek için sakladığı bileziğini, Suriye İdlib’de yaşanan sel felaketi sonrası çadırları çamur içerisinde kalan aileler için bağışladı.

Suriye’de iç savaşın başladığı 2011 yılından beri mağdur ve mazlumları bir an olsun yalnız bırakmayan Türkiye Diyanet Vakfının, "Bir İyilik, Sıcak Bir Yuva" sloganıyla bölgede inşa ettiği "İyilik Konutları", sel felaketiyle birlikte mazlumların tek umudu haline geldi.

Savaş mağduru ailelerin olumsuz hava şartlarından etkilenmeyeceği, korunaklı ve hijyenik briket evlere her geçen gün daha fazla ihtiyaç duyulduğunu belirten Çanakkale İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, Türkiye Diyanet Vakfı Çanakkale Şubesi iş birliğinde "İyilik Evleri" için destek kampanyası başlattıklarını duyurdu.

Kampanyaya Kur’an Kursu Öğreticisi Merve Sayın'dan anlamlı bir destek geldiğini kaydeden Müftü Kabukçu, örnek davranışından dolayı Sayın’a teşekkür etti.

Kur’an Kursu Öğreticisi Merve Sayın ise "Komşusu açken tok yatan bizden değildir." hadis-i şerifini hatırlatarak, "Rabbim nasip ederse umre için yine biriktiririz ama bugün çocuklar üşümesin, onların da sıcacık bir yuvası olsun." diyerek imkân sahibi olan herkesi kampanyaya destek vermeye davet etti.

Editör: Mehmet Çalışkan