Çanakkale Müftülüğünce sosyal medya alanında hizmet sunacak personelin bilgi ve becerileri ile mesleki yeterliliklerini geliştirmek, daha nitelikli din hizmeti sunulmasına katkı sağlamak amacıyla 7-9 Eylül 2020 tarihleri arasında "Sosyal Medya Eğitim Semineri" düzenlendi.

İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek düzenlenen seminer, İl Müftüsü Şükrü Kabukçu’nun "Sosyal Medyanın Önemi ve Kurumsal Prensipler" konulu sunumu ile başladı. 

Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi öğretim üyelerinin konuşmacı olarak katıldığı seminerin ilk gününde; "Protokol Kuralları", "Kurumlarda İlletişim Esasları", "Diksiyon-Beden Dili ve Etkili İletişim", "Sosyal Medyada Kurumların İçerik Üretimi" konularında sunumlar yapıldı.

İl Emniyet Müdürlüğünün de destek verdiği seminerde Emniyet Müdürlüğü personelince "Siber Suçlar, İnternet Güvenliği ve İnternet Kullanımında Dikkat Edilecek Hususlar" hakkında katılımcılar bilgilendirildi.

Seminerin ikinci gününde ise "Liderlik ve Takım Çalışması", "Fotoğraf ve Video Çekimi" ve "Sosyal Medyada Teknik Konular" başlıkları altında sunumlar gerçekleştirildi.

Editör: Mehmet Çalışkan