Çanakkale İl Müftülüğü, KYK yurtlarında kalan üniversite öğrencileriyle kahvaltı programında buluştu.

Tüm dünyada ve Türkiye’de etkili olan yeni tip koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında, üniversite eğitimleri uzunca bir süre uzaktan eğitim yöntemiyle sürdürüldü.

Uzaktan eğitimin sona ermesiyle birlikte öğrenciler yeniden okullarına kavuştu.

Bu kapsamda Çanakkale’de üniversite eğitimi gören öğrenciler, Çanakkale Müftülüğünce düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi.

İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalan öğrencilere yönelik kahvaltı programı düzenledi.

Diyanet Aile ve Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen programa İl Müftüsü Şükrü Kabukçu ile gençlik koordinatörleri, KYK manevi rehberleri ve öğrenciler katıldı.

Burada üniversiteli gençlere hitap eden İl Müftüsü Kabukçu, şöyle konuştu:

“Şehrimize hoş geldiniz, eğitim ve öğretim yılınız hayırlı olsun. Derslerinizde başarılar dileriz. Sizler için duacıyız. Bu güzel mekan sizlerin rahat bir ortamda kitap okumanız ve kültür etkinlikleri yapmanız için hazırlandı. Her daim kapımız size açık. Çanakkale şehitler diyarıdır. Hem il merkezinde hem ilçelerde ama özellikle tarihi alanda, şehitlikte görmeniz gereken çok önemli yerler var. İnşallah zaman içerisinde bu imkanları değerlendirirsiniz.”

Program sonrasında üniversite öğrencileri gençlik koordinatörleri ve manevi rehberler eşliğinde şehrin tarihi camileri ile Çimenlik Kalesi ve Aynalı Çarşı’yı ziyaret etti.

Program şehir turunun ardından sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan