Çanakkale İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü, Diyanet İşleri Başkanlığınca 19 Şubat 2022 tarihinde ortaokullar arası yapılacak olan "Siyer-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması" etkinlikleri kapsamında yarışma kitabı yazarlarından Mevlana İdris Zengin'i çocuklarla buluşturdu.

Tacettin Aslan Camii'nde gerçekleştirilen programa İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Büyük ve il merkezinde bulunan 25 ortaokuldan 700 öğrenci ile din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri katıldı.

Programda konuşan İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, "Bir öğrencinin hayatında okuduğu kitabın yazarıyla buluşması önemli yer tutar. Biz de hem hazırlandıkları sınavla ilgili çocuklarımızın motivasyonunu artırmak hem de eğitim hayatlarında bir iz bırakmak adına program tertip ettik. Bu vesileyle davetimize icabet eden kıymetli yazarımıza, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerimize, programa katkı sunan mesai arkadaşlarıma ve siz kıymetli evlatlarıma teşekkür ederim. 19 Şubat'ta yapılacak olan yarışmada hepinize başarılar diliyorum." dedi.

İl Müftü Yardımcısı Nimet Keseli Ustabaşı, "Siyer-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması" hakkında öğrenci ve öğretmenleri bilgilendirdi.

Konuşmaların ardından yazar Mevlana İdris çocuklarla buluştu.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.s.) hayatından kesitler sunan İdris, "O peygamber olmadan da cesurdu. Haksızlığa karşı hep sesini yükseltmişti. Hz. Ebubekir öyle, Hz. Ömer öyle, Peygamberin etrafındaki sahabe de onun gibiydi. Şimdi sıra bizde. Bizler de haksızlıklar karşısında hep sesimizi yükselten olacağız." diye konuştu.

Program cami avlusunda yapılan ikramlarla tamamlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan