Çanakkale İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu (ADRB) ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen “Bir Yetime Koruyucu Aile Olmak’’ konulu panel, İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda düzenlendi.

Panelin açılışında konuşan İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, "Yetimler, ümmetin emanetidir. Başta savaşlar, afetler ve değişik sebeplerle bakıma muhtaç olan çocuklar olagelmiş olup bunların bakımı da farz-ı kifaye olarak omuzlarımızdadır. Tarih boyunca bu konuda örnek pek çok güzel çalışma yapılmıştır. Hukuki sorumluluk açısından da alimlerimizin yaptığı çok önemli çalışmalar ve içtihatlar vardır. Günümüzde özellikle ilgili bakanlığımızın koordinesinde sevgi evlerinde mesai arkadaşlarımız güzel çalışmalar yapmaktadır. Ben kurum çalışanlarımıza ve mesai arkadaşlarımıza teşekkür ederim. 'Bir Yetime Aile Olmak' konusu da bu açıdan son derece önemli bir çalışma. Yetim bir peygamberin ümmeti olmamız münasebetiyle özellikle de din görevlileri olarak bu konuya olan ilgimiz ve hassasiyetimiz yüksektir." dedi.

Açış konuşmasının ardından Koruyucu Ailelik ile ilgili video gösterimleri ile panele geçildi.

ADRB Koordinatörü Vaiz Müzeyyen Kabukçu’nun moderatörlüğündeki panelde Çanakkale Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü görevlileri Aslı Karasaç Doruklu ve Tuğçe Öztürk sunum yaptı.

Panele katılan koruyucu aileler ise katılımcılarla tecrübe paylaşımında bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan