Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde; "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla sürdürülen 2022 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu'na il ve ilçe müftülüklerinin desteği devam ediyor.

Bu kapsamda çalışmalar yürüten Çanakkale İl Müftülüğü, vekaletle kurban organizasyonun halka duyurulması ve kurban bağışında bulunacak vatandaşlara daha kolay ulaşılabilmesi amacıyla "Kurban Bağış Standı" açtı.

İskele Meydanı'nda Arife gününe kadar açık olacak stantı ziyaret eden İl Müftüsü ve TDV Çanakkale Şube Başkanı Şükrü Kabukçu "Vekaletle kurban konusunda ülkemizin yüz akı olan Türkiye Diyanet Vakfı, hem yurt içinde hem yurt dışında uzun yıllardan beri çok önemli çalışmalar yapmaktadır. Vekaletle kurbandan kastımız uzak diyarlardaki bir kardeşimize bir miktar et göndermek değildir. Keseceğimiz kurbanlar başka diyarlardaki dindaşlarımıza ve soydaşlarımıza, onların yalnız olmadığını hissettirmemiz açısından önemli. Kurban kardeşlik, kurban paylaşma, kurban yardımlaşma, kurban ötekini hatırlamadır." dedi.

Müftü Kabukçu, vatandaşların vekaletle kurban bağışlarını; açılan stantlara, il-ilçe müftülükleri ile camilerdeki din görevlilerine makbuz karşılığında yapılabileceğini hatırlatarak; "Gölgesi üzerimize düşen Kurban bayramının ilimize, ülkemize ve alem-i İslama hayırlar getirmesini temenni ediyorum." ifadelerini kaydetti.

Editör: Mehmet Çalışkan