Çanakkale İl Müftülüğü tarafından gençlere yönelik faaliyetlerin daha etkin bir şekilde sürdürülmesi amacıyla “Diyanet Gençlik Hizmetleri İstişare Toplantısı” düzenlendi.

Fetvane Sokak Müftülük Gençlik Merkezi’nde düzenlenen toplantıya İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, İl Müftü Yardımcısı Nimet Keseli Ustabaşı, gençlik koordinatörleri ve gençlik çalışmaları görevlileri katıldı.

Toplantıda gençlere yönelik çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

- Şehrimize gelen her gencimiz, bu şehrin misafiridir

Gençlik çalışmalarının önemine değinen İl Müftüsü Kabukçu, "Salgın sonrası yeni bir döneme girmekteyiz. Duamız odur ki Rabbim bizleri bu salgından kurtarsın. Okullar açıldı,  üniversitemiz de yakında açılacak. Şehrimize gelen her gencimiz, bu şehrin misafiridir. Gençler bizim geleceğimizdir. Hiçbir gencimizi dışarda bırakmadan hizmet götürmek zorundayız. Gençlerimizi okullarında, kaldıkları yurtlarda, imkanlar ölçüsünde çalıştıkları iş yerlerinde ziyaret ederek yanlarında olacağız. Çanakkale şehitler diyarıdır. İlimizin tarihi ve kültür yapısını tanımaları için katkıda bulunacağız. Bu güzel mekanda buluşmaya ve değişik kültür etkinlikleri yaparak sadece diploma almaları değil aynı zamanda kültür birikimi yapmış birer fert olmaları hususunda katkı yapmak istiyoruz. İl Müftülüğü olarak her daim onların yanında olduğumuzu hissettirelim. Yeni dönemde her birinize başarılar diliyorum." dedi.

Toplantı katılımcıların görüş ve önerilerini dile getirmelerinin ardından sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan