Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen Çanakkale’de din görevlileriyle buluştu

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. İşliyen, Çanakkale’de görev yapan din görevlilerine hitaben yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

“Her bakımdan bütün yollar önümüze açılmış bir hizmet ortamının içerisindeyiz. Bunun için önce Rabbimize sonsuz hamdüsenalar ediyoruz. Cenab-ı Hakk nice hayırlı hizmetleri istikamet üzere yapabilmeyi nasip eylesin. Bizlere açılan o yollardan yürüyebilecek basireti, feraseti ve gayreti ihsan eylesin. 

Çanakkale, Türkiye’de dindarlık sıralaması yapılsa, en dindar kent diye sürekli birinci sıradaki yerini kimseye bırakmayan bir şehir olmalı. Çünkü yerin üstünde yaşayandan, dolaşandan daha fazla yerin altında yaşayan var. Allah´ın 'Onlara ölüler demeyin!' dediği, 'Rızıklandırılıyorlar ama siz farkında değilsiniz!' dediği yaşayan binlerce şehit var. 

Şehitlerin maneviyatı bu şehrin maneviyatına maneviyat katıyor. Vebaliniz başka tarafın vebaline göre, sorumluluğunuz başka tarafın sorumluluğuna göre birazcık daha fazla olsa gerek. Çünkü burada tevhidin, vahdetin, fedakârlığın en güzel örneklerini sahneledi bu insanlar.

Allah rızası için insan çalışmasa helak olur kıymetli arkadaşlar. Debdebe, mal, şan, şöhret, itibar, koltuk, giydiğimiz kıyafetler, bindiğimiz arabalar, oturduğumuz evler, semtleri, metrekareleri vallahi Allah katında beş kuruş kıymet ifade etmiyor.”

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. İşliyen, Çanakkale Müftülüğü Yükseköğrenim Konukevinde kalan öğrencileri de ziyaret etti.
 

Editör: Mehmet Çalışkan