Çanakkale İl Müftülüğünce “Günümüzde Aile, Sorunlar ve Çözüm Yolları” konulu konferans düzenlendi.

Terzioğlu KYK Öğrenci Yurdu Konferans Salonu’nda düzenlenen program, İstiklal Marşı’nın ardından Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı, sinevizyon gösterimi ve İl Müftüsü Arif Gökce’nin açış konuşması ile devam etti.

Müftü Gökce; “Doğrular neyse onların arkasında durup ona göre çalışmalar veya çözümler üretmek gerek. Kulun bir derdi var, her evin bir hikâyesi var. Ama bunlara yönelik de mutlaka çözüm yolları da var.” ifadelerini kullandı.

“Günümüzde Aile, Sorunlar ve Çözüm Yolları” konulu konferansını sunmak üzere kürsüye gelen İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse ise şunları kaydetti:

- Nikâhın en makbulü ise en masrafsız olanıdır

“Tüm ilahi dinlerde kadın ve erkek beraberliğini meşru kılan tek yol nikâhtır. Nikâhın en makbulü ise en masrafsız olanıdır. Din ve aile birbirlerine muhtaçtır. Çünkü bir çocuk doğduğunda aile içinde doğar. Anne babasını taklit ederek her şeyi öğrenir. Dininiz bu nedenle aile, nikâh ve boşanma hususunda her şeyi en ince ayrıntısına kadar açıklamıştır. Dinimiz ailenin kurucu unsurlarını kitabımızda anlatmış, Peygamber Efendimiz de hayatında bunları yaşamıştır. Bunlar rahmet, meveddet ve sekînettir.

Dini değerleri insan hayatından çekip alırsanız geriye nefisler, dolayısıyla hazlar kalır. Sonra insan hazları neyi istiyorsa oraya gider. Sosyologlar şunu diyor; modernlik, tanrının tahtına insanın, insanın tahtına da hazların oturmasıdır.”

Programa din görevlileri, Kur’an kursu öğreticileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Çanakkale Barış Pınarı Harekâtı için duaya durdu

Tacettin Aslan Camii’nde sabah namazında Fetih Suresi okundu, Barış Pınarı Harekâtının zaferle sonuçlanması için Mehmetçik'e sefer ve zafer duası yapıldı.

İl Müftüsü Arif Gökce, yurt içinde ve yurt dışında icra edilen sabah namazı dualarına şehitler diyarından katıldıklarını belirterek; “Yüce Rabbim devletimizi, milletimizi ve ordumuzu muhafaza eylesin. Bildiğimiz veya bilmediğimiz düşmanlarımıza karşı bizleri muzaffer eylesin.” şeklinde dua etti.

Editör: Mehmet Çalışkan