Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Prof. Dr. Adnan Bülent Baloğlu’nun konuşmacı olduğu “Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler” konulu konferansa il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, vaizler, cami görevlileri ve Kur´an kursu öğreticileri katıldı.

Çanakkale İl Müftüsü Arif Gökce konuşmasında: “Adanmışlık olayı, takdir edersiniz ki geçtiğimiz süreçlerde çok istismarlara uğradı. Yaşıyor duyuyoruz. Allahu Ekber diyerek Müslüman kardeşini öldürüyor. Bunu yapan kim? Ya esrar, eroin içmiş uyuşturulmuş birisi ya da sözde adanmış birisi. Üçüncü bir şık geçerli değil. Dolayısıyla adanmak, güzel istismar edilmek değildir.” dedi.

Prof. Dr. Adnan Bülent Baloğlu: “Anthony Robbins der ki ‘Müthiş bir adanmışlık yoksa muhteşem bir başarıda yoktur.’ Bütün adanmışlık idealinizin içerisinde bazen önünüze problemler çıkabilir ve sizi bir ada sendromuna sokabilir. Nedir ada sendromu? Kendinizi tek başına kıyıda yalnız bir ada gibi hissedersiniz. Hiçbir yerle bağlantısı uzantısı olmayan bir ada. Önemli olan yılmadan durmadan ideallerinizin peşinde koşmaktır. şeklinde konuştu.

Baloğlu, genel adıyla din görevlisi bütün manası içinde bir önderdir. Namaz öncesi ve sonrası cami açan ve kapayan değildir. Ömür boyu kapısını ve gönlünü açık tutandır. Bir hafta rahlede, bir hafta kürsüde, ama her zaman milletin önündedir. Gizli kapaklı işi yoktur. İlim postu ise en yakın dostudur. İmam günah listesi tutan değildir. Günahları Anadolu tabiriyle, yıkayandır. Kuru cehenneme yaş odun değil, hak cennete kâmil insan hazırlayandır. Asımın neslinin bir parçasıdır. Menfaat üzere kurulmuş adanmışlıklar ise yıkılmaya mahkûmdur.” dedi
 

Editör: Mehmet Çalışkan