Çanakkale İl Müftülüğü, üniversite öğrencilerine yönelik “Bağımlılıkla Mücadele Akademi Eğitimi” düzenledi.

İl Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğünce planlanan eğitimlerde gençler iki gün boyunca bağımlılıkla mücadele konusunda akademisyenler tarafından bilgilendirildi.

Tacettin Aslan Camii Kültür ve Sanat Evi'nde gerçekleştirilen eğitimlerin açılış programında konuşan Vali Yardımcısı Abdullah Köklü, “Gençlerin kendini tanıması, sorgulaması, ayağa kalkması çok önemlidir. Kaliteli insan yoksa sistem de yoktur. Kalitenizi düşürecek, bağımlılık yapacak şeylerden uzak durmanız sistem için çok önemlidir. Kader gayrete aşıktır gençler; yol diye bir şey yoktur, sen yürürsen yol olur.” ifadelerini kullandı.

Programın kapanış konuşmasını yapan İl Müftüsü Şükrü Kabukçu ise şunları kaydetti:

“Gençler; önce kendi sahilinizi tanıyın, sonra okyanusa açılın. Bütün bağımlılıkların temelinde kendi sahilini tanımama durumu vardır. İnsan kendi sahilini, kendi dilini, kendi kültürünü, kendi değerlerini iyi özümsemişse okyanuslara açılsa dahi onu oraya bağımlı hale getirecek hiçbir şey yoktur. Değerlerinize sahip çıkın. Bu duygu düşüncelerle programın hazırlanmasında emeği geçen koordinatörlerimize ve mesai arkadaşlarıma, katılımları için Vali Yardımcımız Köklü’ye, hocalarımıza, değerlerine sahip çıkarak daha da değerli hale gelecek siz gençlerimize teşekkür ederim.”

Editör: Mehmet Çalışkan