Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde; "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla sürdürülen 2021 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu, il ve ilçe müftülüklerince vatandaşlara tanıtılıyor. 

Çalışmalarını bu doğrultuda aralıksız sürdüren Çanakkale İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Çanakkale Şubesi, vatandaşların kurban bağışlarını kabul etmek amacıyla  “Vekaletle Kurban Organizasyonu Tanıtım ve Bağış Standı” açtı.

Açılan standı ziyaret eden İl Müftüsü ve TDV Çanakkale Şubesi Başkanı Şükrü Kabukçu, "Vatandaşlarımızın bağışlarını rahatça yapabilmeleri adına böyle bir hizmeti sunduk. Ayrıca kampanyamıza katılım sağlamak isteyenler il ve ilçe müftülüklerimize bizzat gelerek ya da cami görevlilerimiz ve Kur’an kursu görevlilerimiz aracılığıyla da bağış yapabilirler." dedi.

Bu yıl kurban kesim bedellerinin yurt içinde bin 125 TL, yurt dışında ise 925 TL olarak belirlendiğini hatırlatan Kabukçu, "Aziz milletimizin emanetlerini mağdur, mazlum coğrafyalarda hiç tanımadığımız ama İslam’ın bizi kardeş kıldığı coğrafyalardaki kardeşlerimize ulaştırıyoruz. Elhamdülillah milletimizin teveccühü her geçen gün katlanarak büyümektedir. Bu kardeşlik hareketine destek vermek isteyen vatandaşlarımız, Kurban Bayramı arifesine kadar standımıza veya müftülüklerimize gelerek kurban vekaletlerini verebilirler.” ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan