Çanakkale İl Müftülüğüne bağlı Kepez Kız Kur’an Kursu ve Ayvacık Fatma Nuri Erkan Erkek Kur'an Kursunda hafızlık eğitimini tamamlayan öğrenciler için "Hafızlık Belge Takdim Töreni" düzenlendi.

Koronavirüs tedbirleri eşliğinde İl Müftülüğünde gerçekleştirilen törende konuşan Çanakkale Müftüsü Şükrü Kabukçu, “Öncelikle genç hafızlarımızı tebrik ediyorum. Bir kişinin bu dünyada alabileceği en güzel belgelerden birini hatta en güzelini alıyorsunuz. Size emek veren anne babalarınıza, sizi yetiştiren hocalarınıza ve sizlere bu imkanı sağlayan hayırseverlere müteşekkiriz. Salgın hastalık sürecinde derslerinizdeki takip ve dikkat sonucu başarıyı elde ettiniz. Bundan sonra da ilim yolunda Rabbim sizlere zihin açıklığı nasip eylesin.  Rabbim her daim Kur’an’la yaşamayı, O’na hadim olabilmeyi nasib eylesin.” dedi.

Konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Hafızlık Tespit Sınavı'nda başarılı olarak "Hafızlık Belgesi" almaya hak kazanan öğrencilere belgeleri verildi.

Törene İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, İl Müftü yardımcısı Nimet Keseli Ustabaşı ile öğrencilerle aileleri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan