Çanakkale İl Müftülüğü koordinesinde Conkbayırı Cami Derneği ve hayırsever vatandaşların destekleriyle yaptırılması planlanan Conkbayırı Camii ve Eğitim Binası inşaat alanının temeli iş makineleri tarafından kazılarak yapım işine başlandı.

TEKZEN bölgesine yapılacak olan Conkbayırı Camii ve Eğitim Binasının temel kazma programına Vali İlhami Aktaş, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü, İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, Conkbayırı Cami Derneği Başkanı Hasan Batu, siyasiler, dernek üyeleri, hayırsever vatandaşlar ile din görevlileri katıldı.

Programda konuşan Vali İlhami Aktaş, Conkbayırı Cami Derneği Başkanı Hasan Batu, dernek üyeleri ve hayırsever vatandaşlara katkılarından dolayı teşekkür ederek Conkbayırı Camii ve Eğitim Binasının hayırlı olması temennisinde bulundu.

İl Müftüsü Şükrü Kabukçu tarafından Kur’an-ı Kerim okunması ve dua ettirilmesinin ardından iş makineleri Conkbayırı Camii ve Eğitim Binasının inşaat alanının temeli kazarak inşaata başlandı.

- Çanakkale’deki camilerde aşure ikram edildi

Öte yandan Çanakkale İl Müftülüğü ve İl Özel İdaresi iş birliğinde Muharrem Ayı dolayısıyla vatandaşlara aşure ikram edildi.

Yalı Camii’nde düzenlenen aşure dağıtım etkinliğine Vali İlhami Aktaş, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü, İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, siyasiler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Aktaş ve Müftü Kabukçu, etkinlikte vatandaşlara aşure dağıtarak Muharrem Ayının hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan