Programa Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Yıldıray Kaplan, Uzman Yardımcısı Ahmet Aslantaş ve İstanbul Müftülüğü Baş vaizi Halime Yıldız, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklâl Marşı´nın okunmasıyla başlayan program, Kur´an-ı Kerim tilaveti, öğrencilerin okuduğu salalar, sinevizyon gösterimi ve İl Müftüsü Arif Gökce´nin açılış ve teşekkür konuşmasıyla devam etti.

Müftü Gökce yaptığı konuşmada: “Siz yavrularımıza, hocalarımıza, hoca hanımlara bu programa katıldıkları için teşekkürlerimi arz ediyorum. Sizin de az önce izlediğiniz üzere, ülkemizi 2 sene önce din adına yola çıktığını söyleyen, 40 yıl bu millete dini değerlerini anlattığını söyleyerek milleti kandıran ve onları can evinden vuran, FETÖ terör örgütünün ülkemizin insanları üzerinde yaptığı faciayı izledik. Millet olarak bizlerin unutma gibi bir hastalığımız var. Bu tür kalkışma ve terör faaliyetlerini unutmamalıyız, unutturmamalıyız” dedi.

Katılımcılara, 15 Temmuzu unutmadıkları için tebriklerini dile getiren Müftü Gökce, , bu faaliyeti gerçekleştirenlere ve katkısı olanlara da teşekkür etti.

Daha sonra söz alan Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Yıldıray KAPLAN konuşmasında: “15 Temmuzdan çıkaracağımız dersler var. 2016 yılı 15 Temmuz gecesinde, bir darbe girişimine ve daha önemlisi işgal girişimine maruz kaldık. Milletimizin feraseti ve gücüyle bu girişimi engelledik. Tüm dünyadaki Müslümanların umudu ve dualarıyla bu hain kalkışmadan kurtulduk. Allah bize bir daha kötü günler göstermesin” dedi. Kaplan, konuşmasının sonunda Yaz Kur´an Kursu öğrencilerinden, derslerinde başarılı olacaklarına dair söz aldı.

Program, öğrencilerin yaptığı duayla son buldu.

Editör: Mehmet Çalışkan