Bu etkinlikler kapsamında, Fırat Kalkanı harekâtında şehit olan Özel Kuvvetler Bordo Bereli Astsubay Üst Çavuş Kıvanç Kaşıkçı´nın kabri ve ailesi ziyaret edildi. Fatih Cami İmam Hatibi Sefahattin Çiloğlu, Seyit Onbaşı Cami İmam Hatibi Muhammed Kahraman ve Şehitler Cami Müezzin Kayyımı Osman Tuna Aka tarafından gerçekleşen ziyarette şehidin kabri başında Kur’an tilavet edilerek dua edildi.

Dini İstismar Eden Terör Örgütleri ile Mücadele Semineri yapıldı.

İÇDAŞ Kongre Merkezinde, “15 Temmuz ve Din Güvenliğimiz/Dini İstismar Eden Terör Örgütleri ile Mücadele” konulu seminer düzenlendi.

Seminere, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Yıldıray Kaplan, Uzman Yardımcısı Ahmet Aslantaş ve İstanbul Müftülüğü Baş Vaizi Halime Yıldız´ın verdiği seminere; ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, ÇOMÜ İlahiyat Dekanı Prof. Dr. Şevket Yavuz, Çanakkale İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce, İlçe Müftüleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Daire Amirleri, Din Görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Tacettin Aslan Caminde, 15 Temmuz münasebetiyle Mevlid-i Şerif Programı düzenlendi. İl genelinde bulunan tüm Diyanet İşleri Başkanlığı personelinin katılımda bulunduğu programda, Kur´an-ı Kerim tilavet edildi. İlahi ve kasidelerin okunduğu Mevlit programı, tüm şehit ve gazilerimiz için yapılan duayla son buldu.

15 Temmuz Destanı münasebetiyle Şehitler Abidesi ve Zığındere Şehitliği ziyareti yapıldı. Yapılan ziyaretlerde Kur´an-ı Kerim tilavet edilerek, İl Müftüsü Arif Gökce tarafından başta 15 Temmuz şehit ve gazilerimiz olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimiz için dualar edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan