15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü 3. Yıldönümünde, Çanakkale Valiliğinin himayesinde düzenlenen etkinliklerle anıldı.

olarak milli birliğe sahip çıkan binlerce Çanakkale’li, Milli Birlik Yürüyüşünden sonra İskele Demokrasi Meydanı’nda mehteran takımı tarafından karşılandı.
İskele Demokrasi Meydanında devam eden 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Şehitler Camii İmam Hatibi Hamza Uslu´nun Kur´an-ı Kerim tilavetinin ardından, İl Müftü Vekili Mehmet Ali Bal dua etti.

Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programında, Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan’ın, konuşmaları kurulan dev ekranlardan canlı olarak izlendi.
Çanakkale Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından şehitlerimizi anlatan tiyatral gösterim sunuldu, şiirler okundu. Mehteran gösterimleri yapıldı.

Çanakkale Müftülüğü Türk Tasavvuf Musiki Korosu tarafından ilahiler seslendirildi.

15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan saatte bütün Türkiye’de olduğu gibi Çanakkale’deki bütün camilerde ve İskele Demokrasi Meydanında salalar okundu.

sonunda Vali Orhan Tavlı, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.
15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı Yalı Camii’nde kılınan sabah namazıyla son buldu.

Editör: Mehmet Çalışkan