2021 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından imam hatip, müezzin kayyım ve Kur'an kursu öğreticileri arasında çeşitli yarışmalar düzenleniyor.

İllerde yapılan elemelerde birinci olan din görevlilerinin katılımıyla bölge finalleri gerçekleştiriliyor.

Bu kapsamda "Hafızlık Yarışması 6. Bölge Finali" gerçekleştirildi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında çevrimiçi gerçekleştirilen 6. Bölge Erkek Din Görevlileri Hafızlık Yarışması'na; Çanakkale, Tekirdağ, Sakarya, Yalova, Bursa, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Kütahya, Kocaeli ve Bilecik'te birinci olan din görevlileri katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığı koordinesinde oluşturulan sınav komisyonunun değerlendirmeleri sonucunda Çanakkale birincisi olarak yarışmaya katılan Biga İlçesi Geyikkırı Köyü Camii İmam Hatibi Yusuf Kiracı bölge birincisi oldu.

Bölge birincisi olarak Türkiye finaline katılmaya hak kazanan Kiracı’yı tebrik eden Çanakkale İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, 13 Eylül 2021 tarihinde Diyarbakır’da gerçekleştirilecek "17. Erkek Din Görevlileri Türkiye Hafızlık Yarışması Finali”nde Kiracı'ya başarılar diledi.

Editör: Mehmet Çalışkan