Doğu ve Güneydoğu Bölgelerindeki öğrenciler Çanakkale Müftülüğünce sürdürülen "Biz Anadolu'yuz" projesi kapsamında Çanakkale’ye gelerek şehrin tarihi ve kültürel zenginliğini yakından tanıyor.

Bu kapsamda Çanakkale'de bulunan ve Eceabat konukevinde misafir edilen öğrencileri, Çanakkale İl Müftüsü Arif Gökce ziyaret etti.

Öğrencilerle bir süre sohbet eden Müftü Arif Gökce şöyle konuştu:

“Bu cennet vatanın her bir köşesi şehit kanlarıyla sulanmıştır. Çanakkale Savaşı'na katılarak şehit olan 250.000 askerimizin üçte biri 15-16 yaşlarında yani sizlerin yaşlarında idiler. Onlar bu ülkede ezanlar susmasın, bayrak inmesin, namusumuz çiğnenmesin diye, yurdun dört bir köşesinden kalkıp buraya kadar gelip savaştılar ve şehit oldular. 

Bu kapsamda özellikle Çanakkale’de bu toprakları vatan yapan imanın, bu toprakları bizlere vatan olarak bırakan şuurun, Çanakkale Savaşı'nda balık istifi gibi koyun koyuna yatan bu ülkenin her bir köşesindeki bütün evlatların mezarlarını ziyaret ediyorsunuz. Atalarınızın ruhlarına Fatihalar okudunuz ve dönünce Diyarbakır’a arkadaşlarınıza şunu diyeceksiniz: ‘Ben gittim, orada dedemin mezarını ziyaret ettim. Benim dedem orada yatıyor.’  Şehitlerimizin huzurunda bu ülkeyi onlar kadar kararlı bir şekilde savunma; birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhu içerisinde geleceğe taşıma noktasında, çok açık bir kararlılığı da ifade edeceksiniz.” 

Diyarbakır'ı çok sevdiğini belirten Müftü Gökce, Diyarbakır'ın kadim bir tarihi olduğunu, peygamberler ve sahabeler şehri olduğunu dile getirdi.

Editör: Mehmet Çalışkan