Yükseköğrenim yurtlarında kalan öğrencilerin ve protokolün katılımıyla yapılan açık oturum, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur´an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Açılış konuşmasında İl Müftüsü Arif Gökce:

“Peygamber Efendimizin Hicri 1440. doğum yıl dönümünü siz genç kardeşlerimle idrak etmek, paylaşmak, kutlamak, anmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz.  Bu hafta da konferanslar, paneller veriliyor, yarışmalar yapılıyor, çok güzel etkinlikler tertip ediliyor. Biz de Çanakkale’de müftülük olarak ilçe müftülükleri olarak bu güzelliğe katkı olsun diye pek çok etkinlik yaptık. Pazartesi günü açılışı İÇDAŞ Kongre Merkezinde yaptık. Katılımın yoğun olması beni çok duygulandırdı. Çanakkale’mizde böyle bir manzaranın oluşması çok anlamlıydı. 

Onun dışında okullarda hocalarımız söyleşiler yapıyorlar. Fakültelerde söyleşiler düzenlendi. Bunun dışında yarışmalar tertip edildi. Nasip olursa 26 Kasım Pazartesi günü yaklaşık 1000 tane gencimizle, Abide’nin altında Hz. Muhammed Mustafa’yı anacağımız bir program yapacağız. Allah tamamına erdirsin. Bunların bir kısmı Çanakkale’de ilk defa oluyor. 

Şu anda burada 30´a yakın genç kardeşimizle ilk defa “Platform/Genç Forum” adı altında toplanarak, genç kardeşlerimiz onu nasıl anlıyorlar, nasıl anladılar, nasıl anlatıyorlar dinleyelim istedik. Biz her zaman konuşuyoruz. Cenabı Hak noksanlarımızla, kusurlarımızla beraber kabul eylesin. 

Ben inanıyorum ki Resulullah (s.a.s.) Efendimiz, bizim bu çalışmamızdan memnun olur ve böylece asırlar sonra kardeşlerim dediği, o seçilmiş insanlar arasına, sizlerde bizlerde girmiş oluruz. Cenab-ı Hak şefaatine nail eylesin.Bu çerçevede hayatının her alanında bizlere örnek olan Peygamber Efendimiz, genç nesilleri anlama ve onları geleceğe hazırlama konusunda en güzel rehberimizdir. Peygamber Efendimiz (s.a.s.) gençlere daima inanmış ve onlara duyduğu güveni her vesile ile göstermiştir. Onlara, idarecilikten komutanlığa; öğretmenlikten ticarete kadar geniş bir yelpazede sorumluluklar yüklemiştir.’’ dedi

Açık oturum, öğrencilerin tebliğlerini sunmalarının ardından verilen hediyeler ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

diyanet haber çanakkale müftülüğü

Editör: Mehmet Çalışkan