Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başlayan törende; saygı duruşunda bulunuldu, saygı atışı yapıldı, İstiklal Marşı okundu ve göndere Türk Bayrağı çekildi. 

Törene; Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Gelibolu 2'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Conkbayırı´nda yapılan törenlerin ardından Kabatepe Mesire Alanında devam eden programda, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Konuşmasında Kaşdemir:

”103. Yıl önce Seddülbahir’de, Arıburnu’nda, Conkbayırı´nda, Anafartalar’da düşmana kahramanca vatanı savunan yiğit ecdadımızın torunları, yapılan bu etkinliğimize hoş geldiniz” dedi.

Vatandaşlar tarafından yoğun bir katılım olan programda şehitlerimiz için, İl Merkezinde ve Eceabat’ta görev yapan Din Görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim tilavet edilerek, Mevlid-i Şerif okundu. Mevlid-i Şerif´in ardından İl Müftü Vekili Mehmet Ali Bal, tüm şehit ve gazilerimize dua etti. 

Program, İl Müftü Vekili Mehmet Ali BAL´ın kıldırdığı cuma namazı ve ikramların ardından yapılan mehteran gösterisi ve ilahi dinletileriyle sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan