Rusya'nın savaş açtığı Ukrayna'dan tahliye edilen bir gurup Kırım ve Tatar Türkü, Bursa Uludağ Üniversitesi Kampüsünde bulunan yurtlara yerleştirildi.

İl Göç İdaresi koordinesinde yurda gelen savaş mağdurlarına Bursa İl Müftülüğü, Nilüfer İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Bursa Şubesi tarafından eğitim desteği sağlandı.

Bu kapsamda Bursa İl Müftü Vekili Yavuz Yıldız, İl Müftü Yardımcısı Melek Menteşe, Nilüfer İlçe Müftüsü Şakir Pinal, İl Müftülüğü Eğitim Uzmanı Ömer Alınmaz ve TDV Kadın Kolları sorumlusu ve gönüllüleri ile Bursa İl Göç İdaresi Geçici Barınma Merkezi Yönetici Vekili Burcu Demir’in katılımıyla istişare toplantısı yapıldı.

Toplantıda konuşan İl Müftü Vekili Yıldız, “Bursa Müftülüğü, Nilüfer Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye her daim hazırız. Bizden talep edilen küçük ve yetişkin çocukların dini eğitimi ayrıca ailelerin Kur’an-ı Kerim, meal ve din eğitimi kitapları en kısa zamanda temin edilecektir.” dedi.

Barınma Merkezi Yönetici Vekili Demir ise bu kadar kısa sürede geniş ve üst düzeyde geri dönüş ve ziyaretlerinden dolayı İl Müftülüğüne teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getirdi. 

Demir, Yurda yerleştirilen savaş mağdurlarının özellikle Türkiye gibi Müslüman bir ülkede çocuklarının daha iyi dini eğitim alacaklarını düşündüklerini aktardı.

Editör: Mehmet Çalışkan