Bursa İl Müftülüğü, Müftülük sosyal medya hesapları üzerinden yayınlanmak üzere "Vaaz Kürsüsü" isimli bir program hazırladı.

Diyanet İşleri Başkanlığınca koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında cemaatle namaza ara verilmesinin ardından, Bursa İl Müftülüğü, bu süreçte vatandaşların dini konularda bilgilendirilmesi amacıyla sosyal medya üzerinden yayın yapmak suretiyle "Vaaz Kürsüsü" isimli programda din hizmeti sunmaya başladı.


Vatandaşların ilgi ile takip ettiği program hakkında Diyanet Habere değerlendirmede bulunan İl Müftüsü İzani Turan, şunları kaydetti.

‘’En olumsuz şartlarda bile çaresiz değiliz. Her hâlükârda hizmetlerimizi milletimize ulaştırmak sorumluluğunu bilen bir kurumuz.  Yüz yüze hizmet üretmemizin önünde bugün İçin engeller olsa da, gönüllere hizmet etmenin engeli yok. Bu vesileyle; sosyal medya üzerinden yaptığımız sohbetlerin halkımızın gönül dünyasında makes bulması karşılık bulması takdire şayandır. Buna bağlı olarak yine her gün; tefsir, hadis, fıkıh ve siyer sohbetlerimizle gönüllerinize ve evlerinize misafir olmaya devam edeceğiz. Kardeşlerim, bizi izlemeye devam edin; ayrıca bu zor günlerin külfetini paylaşmayı da imkânlar elverdiğince yerine getirmeğe çalışacağız. Milletimize dua edip dua bekliyoruz. Rabbimizden niyazımız, bu sıkıntılı günleri; milletimiz, vatanımız, devletimiz için hayırlarla neticelendirmesidir.’’

Editör: Mehmet Çalışkan