Mudanya İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı rehberliğinde ülke genelinde yürütülen "Gençliğe Değer" projesi kapsamında gençleri gezi programında buluşturdu.

"Genç Kardeşim; Sensiz Olmaz" sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikte Mudanyalı gençler, İstanbul'un tarihi, kültürel ve turistik yerlerini gezdi.

İstanbul'un simgesi tarihi Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde sabah namazı ile başlayan gezi programında gençler Fatih Sultan Mehmet Han'ın kabri başında dua etti.

Minyatür Türkiye Parkı ve Müzesi ile Çamlıca Camii ziyaretiyle tamamlanan etkinliğe dair açıklamalarda bulunan Mudanya İlçe Müftüsü Ertuğran Mehmet Soylu, "Gençlerimize milli ve manevi değerlerimizi hatırlatmak, birlik ve beraberlik ruhumuzu pekiştirmek, genç neslimiz için en güzel rol modelin Hz. Peygamber (s.a.s.) ve onun sadık dostları büyük şahsiyetlerin olduğunu anlatabilmek, kendilerine moral ve motivasyon kazandırmak, ayrıca onlara olan vefamızı da göstermek maksadıyla bu tarz faaliyetler yapmaya çalıyoruz." dedi.

- Devletimiz için 'ben de varım' diyebilen bir nesil inşa edebilmeyi hedefliyoruz

Diyanet İşleri Başkanlığı rehberliğinde İlçe Müftülüğünce gençlere yönelik birçok projenin hayata geçirildiğini ifade eden Müftü Soylu, "Geleceğimizin teminatı gençlerimizle Diyanet İşleri Başkanlığımız arasında bir ünsiyet oluşturabilmek, etraflarına tefekkürle bakabilmelerine yardımcı olmak, değişen dönüşen dünyada kendi değerlerimizle barışık kalabilmek, fert olarak yapabileceklerinin farkına varıp üstat Necip Fazıl'ın ifadesiyle sağına soluna bakmadan aileleri için, ülkemiz ve devletimiz için 'ben de varım' diyebilen bir nesil inşa edebilmeyi hedefliyoruz. Derdimiz yeni neslin doğru yol üzerinde olma ve kalma mücadelesini anlamak ve anlatabilmektir." ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan