Bursa İl Müftülüğünce Bursa’da görev yapan din görevlilerine yönelik başlatılan "Hafız ol hafız kal" projesinde amaç, hafız olmayan görevlilerin hafız olmasını, hafız olanların ise hafızlıklarını korumalarını sağlamak...

Hafız olan din görevlilerinin talim ve tecvit becerisi kazanmalarını da amaçlayan proje kapsamında, Kur'an-ı Kerim'in sadece hıfzedilmesi değil, bunun yanında ayetlerin manalarının anlaşılması Kur’an-ı Kerim’in anlam dünyasıyla bir bağ kurabilme becerisinin kazandırılması hedefleniyor.

“Hafız ol hafız kal" projesi, Bursa’da görev yapan aşere takrib tayyibe ve tashih-i huruf kurslarını tamamlayarak Kur’an-ı Kerim'i güzel okuma ve ezberleme konusunda yetkinlik kazanmış öğreticiler tarafından gönüllü olarak yürütülüyor.

Haftada beş gün olmak üzere toplam 15 saat olarak planlanan eğitimlerde, Diyanet İşleri Başkanlığı hafızlık ve hafızlık tekrar programları takip ediliyor.

Eğitimlerde, Kur’an-ı Kerim ve tecvit öğretiminde teorik bilgiden ziyade uygulamaya ağırlık veriliyor.

Talim derslerinde bireysel okumalar yanında toplu halde okumalar yapılıyor ve Kur’an-ı Kerim’i güzel okuyan kârîlerin okuyuşları örnek alınıyor.

İl Müftülüğü bünyesinde oluşturulan komisyon, üç ay boyunca proje kapsamında eğitim alan kursiyerlerin ve projenin durumunu değerlendiriyor.

Geçtiğimiz günlerde çeşitli programlara katılmak üzere Bursa'ya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, proje kapsamında eğitim alan ve hafızlığa devam eden din görevlilerini ziyaret etmişti.


 

Editör: Mehmet Çalışkan