Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Murat Kalıç ve İzmir Tire Eğitim Merkezi Müdürü Ramazan Bozkurt’un konuşmacı olarak katıldığı panelin açılışında Sucular Yatılı Kur’an Kursu Öğreticisi Muhammet Azak, Kur’an-ı Kerim okudu.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Hıdır Bayrak, 15 Temmuz’un nesilden nesile aktarılacak bir destan olduğunu ve bu sebeple ülke tarihinde müstesna bir yeri olduğunu, 15 Temmuz gecesi Türk milletinin göstermiş olduğu kahramanlıklar ile darbe girişiminin bertaraf edildiğini, milletin birlik ve beraberlik içerisinde zorlukların üstesinden gelebileceğini söyledi. Ülkemiz 15 Temmuz'da hayâsız bir akına maruz kaldığını belirterek Allah'ın inayeti, idarecilerimizin dirayeti ve aziz milletimizin cesaretiyle bu büyük tehlike bertaraf edilmiştir" dedi.

Bünyamin Albayrak

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak konuşmasında, FETÖ terör örgütünün genç yaşlardan itibaren mensuplarının kimliklerini bastırarak vahdet ve aidiyet duygularını yok ettiğini belirtti.

Örgüt Kendi Dışındaki Müslümanları Dışladı

Albayrak, örgütün kendi dışındaki bütün Müslümanları, dini grupları ve cemaatleri dışlayan ve aşağılayan bir yapıya sahip olduğunu ifade etti.

Fetö, Allah Resulünün Otoritesini Kullanarak İstismar Etti

Albayrak, FETÖ liderinin Müslümanların Peygamber aşkını istismar ederek ve Allah Resulünün otoritesini kullandığını ve kendilerinin seçilmiş bir cemaat olduğunu müntesiplerine inandırmaya çalıştığını, tarih boyunca birçok kişi ve grubun dinin insanlar üzerindeki etkisinden faydalanarak çeşitli kazançlar elde etmeyi denediğini söyledi.

Albayrak, Fetö'nün karanlık emellerine ulaşmak için her türlü yolu mübah gören, insanların dini duygu ve heyecanlarını istismar eden, milletimizin zekâtını, sadakasını, kurbanını çalan, evladını elinden alan, dinimizin temel değerlerini ve kavramlarını tahrif eden bir örgüt olduğunu ve bu örgütün asla dini bir cemaat olarak nitelendirilmeyeceğini söyledi. 

Editör: Mehmet Çalışkan