Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde sürdürülen "Sağlıklı Birey, Mutlu Aile, Huzurlu Toplum” projesi kapsamında Burdur İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu din görevlileri ve eşlerine yönelik "Aile Okulu Semineri" düzenledi.

İki gün süren seminer Burdur İl Müftüsü Hıdır Bayrak'ın açış ve selamlama konuşmaları ile başladı. 

Seminere konuşmacı olarak katılan Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Efe, konuşmasında; Türkiye’deki aile yapısının batının etkisinde kalarak gittikçe bozulmaya başladığını, bunun da toplumdaki birçok ahlaki dezenformasyona sebep olduğunu, bunun çözüm yolunun ise aileyi eğitmekten geçtiğini belirterek Diyanet İşleri Başkanlığının bu projesini çok önemsediğini ve bu tip programların yaygınlaşması gerektiğini dile getirdi. 

Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Saadettin Özdemir ise aile olma bilincinin çocuk eğitiminden başladığını, Diyanet İşleri Başkanlığınca açılan 4-6 yaş Kur’an kurslarının sağlıklı birey yetiştirmek için önem arz ettiğini ifade ederek din eğitiminin hayat boyu süren bir eğitim süreci olduğunu ve din görevlilerinin bu değere sahip çıkması gerektiğini vurguladı. 

Ardından ADRB Koordinatörü Vaiz Bünyamin Özdaş "çocuk ihmal ve istismarı, çocuk mahremiyeti ve aile mahremiyeti" konularında bilgi verdi.

Fıkhi meselelerin de ele alındığı seminerde Başvaiz İsmail Sofoğlu, “Ailede Fıkhi Meseleler” konulu sunumunda nikâh, boşanma ve süt kardeşliği gibi meseleleri Kur’an ve sünnet bağlamında değerlendirdi.

Editör: Mehmet Çalışkan