Burdur İl Müftülüğünce düzenlenen konferansa, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak konuşmacı olarak katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferansın açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Hıdır Bayrak, konferansın konusu ve amacı hakkında bilgi verdi.

Ardından “Biz Bir Aileyiz” konulu konferansını vermek üzere kürsüye gelen Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak, ailenin toplumun temel taşını oluşturan, evlilik ile kurulan bir birlik olduğunu, aile kurumunun temellerinin ilk insan Hz. Âdem ile birlikte cennette atıldığını, ailenin muhkem kale olabilmesi için adalet, ihsan ve itkan olmak üzere üç hasletin aile yuvasında bulunması gerektiğini söyledi.

İslam dininin kadına verdiği değere dikkati çeken Albayrak, kadına hak ettiği değerin İslam tarafından verildiğini ve “İslam dinine göre cennetin annelerin ayakları altına serildiğini” belirtti.   

Terör örgütlerinin özellikle aile kurumunu hedef aldığını dile getiren Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak; FETÖ, DAEŞ, PKK vb. terör örgütlerinin çocukları aile yuvasından uzaklaştırarak aile kurumunun temellerini yıkmaya çalıştıklarını belirtti.

Albayrak sözlerini şöyle noktaladı:

“Ailede dünya ve ahiret mutluluğu için sevgi, saygı, sadakat, samimiyet, sabır ve sohbet gibi hasletlerin olması gerekir. Yapılan bir araştırmaya göre ailede yeterince sevgi ile büyüyen çocukların, daha sonraki dönemlerde daha dindar, daha kişilikli ve daha karakterli oldukları görülmüştür.”

Editör: Mehmet Çalışkan