Bolu İl Müftülüğü “Bir Konu Bir Konuk” projesi kapsamında Bolu Merkez Hafızlık Kur’an Kurslarında hafızlık eğitimi gören öğrencilere yönelik “Bir Milletin Dirilişi Çanakkale Destanı” konulu konferans düzenledi.

İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda gerçekleşen programa tarihçi yazar Mustafa Turhan konuşmacı olarak katıldı.

İl Müftü Yardımcısı Ünal Baş’ın açılış konuşmasının ardından, kürsüye gelen yazar Mustafa Turan katılımcılara hitap etti.

Turan, “Şanlı tarihimiz kahramanlıklarla doludur. Atalarımız, İslam’ın yayılması için, Müslümanların haysiyetini ve mukaddes değerlerini korumak için eşinden, anasından, babasından ve çocuklarından kısacası her şeyinden vazgeçmiştir. Çanakkale Savaşları milletimizin vatanseverlik ve cesaret gibi yüksek faziletlerinin sergilendiği büyük bir kahramanlık destanıdır. Çanakkale’de imanlı yüreklerin karşısında dünyanın en güçlü orduları hüsrana uğrayarak yenilmişlerdir.  Bugün bize ve size düşen görev, Çanakkale’deki bu ruhu sonsuza kadar yaşatmaktır. Birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi korumaktır. Milli ve manevi değerlerimize sımsıkı sarılalım. Atalarımızın aziz hatırasına, şehit ve gazilerimizin emanetine sahip çıkalım. Onlara layık torunlar, nesiller olalım. Sizden tek bir ricam olacak vatanını, milletini, ezanını, bayrağını seven nesiller olun. Beni dikkatlice dinlediğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Allaha emanet olun.” dedi.

Program sonunda İl Müftü Yardımcısı Fadime Arslan, konuşmalarından dolayı Turan’a teşekkür ederek, hediye takdim etti. 
 

Editör: Mehmet Çalışkan