Bolu İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, 141 zehirlenme vakasının yaşandığı Çaydurt Yuva köyünde tedavileri sona eren ve evlerine dönen vatandaşları ziyaret etti.

Yuva Köyü Muhtarı Murat Erdoğan’dan köydeki son durum hakkında bilgi alan Müftü Tahiroğlu, tedavisi sona eren vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bolu İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Bolu Şubesinin vakanın yaşandığı ilk günden beri köyde yardım ve destek hizmetlerinde bulunduğunu belirten Müftü Tahiroğlu, "Bolumuzun Çaydurt bölgesindeki Yuva Köyünde meydana gelen zehirlenme vakasında 141 vatandaşımız etkilendi. Maalesef bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Şu anda hala çeşitli hastanelerde tedavileri devam edenler bulunmakla birlikte sağlığına kavuşarak köylerine geri dönen vatandaşlarımızda var. Biz de sağlığına kavuşan aileleri ziyaret ediyoruz. Şu anda Cafer Efe Gülen kardeşimizin evindeyiz. Onlara geçmiş olsun dileklerimizi iletirken hasta olanlar içinde dua ediyoruz. Bizler Bolu İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Bolu Şubesi olarak görevli arkadaşlarımızla birlikte köydeki her bir haneye din gönüllülerimiz ve gençlerimizle beraber içme suyu dağıtarak manevi rehberlik hizmetinde bulunuyoruz. Her anında vatandaşımızın yanında olmaya gayret ediyoruz. Öyle ki vatandaşlarımızdan aldığımız olumlu tepkiler de bizleri mut ediyor. Bu olayın bir an önce sona ermesi ve hasta olanlarında sağlığına kavuşarak evlerine geri dönmesini arzu ediyoruz. Bir kez daha Yuva Köyü sakinlerine geçmiş olsun." dedi.

Ne olmuştu?

Bolu'ya bağlı Yuva köyü Çaydurt Mahallesi'nde, Kurban Bayramı'nın son gününde başlamak üzere 14 gündür çoğu çocuklarda karın ağrısı, mide bulantısı ve kanlı ishal görülmesi üzerine hastaneye aralıklarla götürülen çocuklar ve yetişkinlerin ilk belirlemelere göre zehirlendiği tespit edilmişti. Gün gün artan zehirlenme vakalarında sayı 141'e ulaşmış ve 1 kişi yaşamını yitirirken, 96 kişi taburcu oldu, 44 hastanın ise tedavisi sürüyor.

Editör: Mehmet Çalışkan