Bolu İl Müftülüğü tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı 2022 Yılı Yaz Kur’an Kursları Uygulama Esasları kapsamında Kur’an kursu öğreticilerine yönelik seminer düzenlendi.

Seminerlerde, Yaz Kur'an Kursları Uygulama Esasları çerçevesinde, Yaz Kur'an Kurslarına kayıtların nasıl yapılacağı, 2021 Yılı Yaz Kur’an Kursu Raporları sonucunda yapılacak eğitimin niteliğinin ve niceliğinin artırılması için nasıl faaliyetler yapılabileceği, eğitim öğretimde ne gibi program ve materyallerden istifade edilebileceği, sınıf yönetimi, ergenlerde sosyal medya bağımlılığı, din eğitiminde eğitici oyunlar ve drama gibi konular anlatıldı.

İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminer, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Seminerde konuşan İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, "Bizler, yaz ayları boyunca camilerimize ve Kur’an kurslarımıza gelen çocuklarımıza tatlı dil ve samimiyetle davranmalı onların manevi açıdan daha bilgili olmalarını sağlamalıyız. Onlar bizlere emanet. Çocuklarımıza ve gençlerimize en güzel bir şekilde doğru bilgileri öğreterek görevimizi yapmalıyız. Onlar bizim geleceğimiz ve ümidimiz. Rabbim sizlere hakkı en güzel şekilde anlatabilmeyi, öğrencilerimize de anlamayı nasip etsin." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan