Mengen Müftülüğüne bağlı camilerde "Çocuklarla Camide Bir Gün" projesi gerçekleştirildi.

Çocuklara milli ve manevi değerleri öğretmek, kişisel gelişimlerine katkı sağlamak ve dini bilgiler aktarmak amacıyla Merkez Hafızlık Yatılı Kur’an Kursu Mescidi’nde düzenlenen etkinliğe 165 öğrenci katıldı.

Bir gün boyunca gezi, oyun ve sportif etkinliklere katılan çocuklar, Mengen Kaymakamı Ekrem Ender Ergün ve ilçe daire amirlerini de ziyaret etti.

Yatsı namazı ile sona eren etkinliğe dair bilgi veren İlçe Müftüsü Mehmet Özcan, "Mengen İlçe Müftülüğü olarak geleceğimizin teminatı olan evlatlarımıza gereken önem ve hassasiyeti gösteriyoruz. Yaz Kurslarımızda Kur’an-ı Kerim başta olmak kaydıyla dini bilgiler ile milli ve manevi değerleri büyük bir özveriyle öğreterek onları hayata en iyi şekilde hazırlamaya çalışıyoruz. Yüce Allah’ın bizlere emaneti olan çocuklara çok iyi sahip çıkmak, onları maddi ve manevi tehlikelerden korumak ve sağlıklı bir şekilde yarınlara hazırlamak görevimizdir. Buradan etkinliğimize katılan tüm öğrencilerimize,  onları yetiştirmek için gayret sarf eden Kur’an kursu öğreticilerimize, ailelerine ve sponsorlarımıza teşekkür ederim." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan