İl Müftüsü Orhan Genç: “Kıymetli misafirlerimiz, Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle davetimize icabet edip geldiğiniz için sizlere çok teşekkür ederim. Bizler, Diyanet olarak her zaman engellilerimizin yanındayız. Sizler için neler yaparsak nasıl faydalı olabiliriz diye düşünüyoruz. Hizmet binamızda ve camilerimizin bazılarında engelli vatandaşlarımızın rahat hareket edebilmesi için gerekli tedbirleri aldık.” dedi. 

Müftü Genç’in konuşmasından sonra il müftülük binasına geçildi. Bolu İl Müftülüğü Engelli Koordinatörü Nurşen Yıldırım’ın organizesi ile İl Müftü Yardımcıları Nihat Kök, Eyüp Orhan, Bolu Belediyesi Engelli Koordinatörü Ayla Yaşar ve Bolu’da bulunan engelli derneklerinin başkanları ve Kur’an kurslarında okuyan işitme ve görme engelli öğrencilerin de katıldığı programda tüm misafirlere ikramda bulunuldu. 

Müftü Orhan Genç burada da engelli vatandaşlara hitaben: “Sizler bizim için önemlisiniz, sizlerin rahat bir şekilde dini eğitim alabilmeniz için deneyimli öğreticilerimiz gece gündüz çalışıyorlar. Bizler de yönetim olarak desteğimizi sürdürüyoruz. Allah bundan sonraki yaşantınızda sizlere ve aile bireylerinize sağlık ve sıhhat versin, huzur ve mutluluğunuz daim olsun.” dedi.  

Engelli vatandaşlar da bu davetten dolayı çok mutlu olduklarını, Diyanet İşleri Başkanlığının engelli vatandaşlar için yapmış olduğu etkinliklerinden memnuniyet duyduklarını belirterek İl Müftüsü Orhan Genç’e teşekkür etti. Program çeşitli kitap hediyesi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan