Diyanet İşleri Başkanlığınca sürdürülen "Kur’an Okunmayan Ev Kalmasın" projesi kapsamında Bolu Müftülüğü bünyesinde hizmet veren din görevlileri, yaz Kur'an kurslarında Kur'an-ı Kerim öğrenen çocuklarla birlikte ev ev dolaşıyor ve evlerde Kur'an-ı Kerim okuyor.

Bolu Merkez Sağlık Mahallesi Küplüce Camii İmam Hatibi Selahattin Bodur tarafından ilk olarak 2015 yılında başlatılan uygulama, İl Müftülüğü koordinesinde yaz Kur'an kurslarında camilere gelerek Kur’an-ı Kerim öğrenenen öğrencilerin de yoğun katılımıyla dört yıldır devam ediyor.

Uygulama kapsamında İmam Hatip Selahattin Bodur koordinesinde cami cemaati ve öğrenciler her hafta farklı bir evi ziyaret ediyor ve gidilen evlerde Kur'an-ı Kerim okunup dualar ediliyor.

Özellikle yaz Kur'an kurslarında Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenen ve cami ile bağını koparmayan farklı yaş gruplarındaki çocuklar tarafından okunan Kur’an-ı Kerim, ilahi, kaside ve her hafta okunan hatimlerin duasının ardından misafir bir konuşmacının belirlediği bir konuda yapılan sohbetle program nihayete eriyor.

Bu kapsamda son program yaz Kur’an kurslarına devam eden ve kış sezonunda da öğrencilerle irtibatını devam ettiren, her hafta salı ve cuma günleri akşam-yatsı namazları arası öğrencilerle etkinliklerine devam eden  İmam Hatip Selahattin Bodur ve İl Müftüsü Orhan Genç’in katılımıyla yapıldı.

"Kur’an Okunmayan Ev Kalmasın" projesini değerlendiren İl Müftüsü Genç: “Bu güzel etkinlik dolayısıyla 4 yıldır öğrenci ve cami cemaatini bir araya toplayan din görevlimiz Selahattin Bodur hocamızı tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Sizlere de bu gibi programlara her geçen gün yoğun ilgi gösterdiğiniz ve hocanıza destek olduğunuz için ayrıca teşekkür ediyorum. Güzel sesleri ile bize Kur’an ziyafeti çeken yavrularımıza da sağlık ve başarı dolu ömürler diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan