Diyanet İşleri Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında geçtiğimiz yıllarda hayata geçirilen "Okul-Kur’an Kursu İş Birliğine Dayalı Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" kapsamında, ülke genelinde çok sayıda imam hatip öğrencisi, eğitimini hafızlıkla taçlandırdı.

11 yaşında hafız oldu

Fatih Bayraktar, "Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" kapsamında 11 yaşındaki hafız oldu.

Bolu Akşemseddin İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Bayraktar, Bolu İl Müftülüğüne bağlı Borazanlar Hacı Mehmet Erkek Kur’an Kursu’nda hafızlık eğitimini 17 ay gibi kısa bir sürede tamamladı.

Hafızlığını tamamlayan Bayraktar için "İcazet Töreni" düzenlendi.

 

Törene İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, Okul Müdürü Osman Kınık, Evrensel Hafızlar Derneği Bolu Şube Başkanı Zafer Yıldırım, hafızlık hocası İsmail Sarıer, Bayraktar'ın anne-babası ve sınırlı sayıda misafir katıldı.

Koronavirüs tedbirleri eşliğinde gerçekleştirilen tören, Hafız Fatih Bayraktar'ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. 

İcazet töreninde olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Müftü Tahiroğlu, "Bugün burada olmamızın sebebi, henüz 11 yaşındaki öğrencimiz Fatih Bayraktar'ın 17 ay gibi kısa bir sürede hafızlık eğitimini tamamlayarak hafız olması." dedi.

Hafızın üzerinde emeği geçen herkese teşekkür eden Tahiroğlu, "Rabbim bir ömür boyu hafızlığını korumayı ve Kur’an’a uygun bir hayat yaşamayı nasip eylesin. Anne ve babasını böyle bir evlat yetiştirdiği için kutluyorum. Başta Okul müdürümüz olmak üzere tüm öğretmenlerine, onu yetiştiren hocasına, Kur’an Kursu Yöneticisine ve kurslarımıza maddi ve manevi destek olan tüm Bolu halkına teşekkür ediyorum." diye konuştu.

İl Müftüsü Tahiroğlu, hafızlığını başarıyla tamamlayan Fatih Bayraktar’a hediye takdiminde bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan