Bolu Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda gerçekleşen programa vatandaşların yoğun ilgisi dikkat çekti.  

Bolu Merkez TV ekranlarından canlı olarak verilen program, Kur'an-ı kerim tilavetiyle başladı. Kurs Yöneticisi Fatih Bice’nin Selamlama konuşması, İl Müftüsü Orhan Genç’in Hafızlık ve hafızlığın önemini içeren konuşması ve Bolu Valisi Aydın Baruş’un teşekkür konuşmaları ile program devam etti. 

İl Müftüsü Orhan Genç, bu hizmetlerin çök önemli bir hizmet olduğunu, Hafızların Hak katındaki müstesna kişiler olduğunu, bu sürecin zor ve yorucu olsa da mükafatının fazla olduğunu dile getirerek, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hafızlık eğitimine verdiği öneme de dikkat çekti.

Müftü Genç, icazet alan hafızlara “Bu eğitimin bittiğini sanmayın! Artık sağlam bir hafız olarak kalmak, hafız gibi yaşamak ve hafız olarak bu hayatı tamamlamak her hafızın görevi olmalıdır. Ezberlediği Kur’anın manasını öğrenmek yine her hafızın öncelikli vazifelerindendir. Bu bağlamda başkanlığımızın başlattığı hafız öğrencilere yönelik arapça programı çok yerinde ve önemli bir çalışmadır.” diyerek, arapça eğitimi alarak hafızlıklarını taçlandırmalarını istedi.  

Hafız olan öğrencileri ve velileri tebrik eden İl Müftüsü Orhan Genç, katkılarından dolayı Bolu Valiliğine, Belediye Başkanlığına ve Bolu halkına haseten öğrencileri yetiştiren Kur’an kursu kocalarına teşekkür etti. 

Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu’da hafızlık eğitim faaliyetlerinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, emeği geçenlere teşekkür etti. İcazet alan hafızlara, alanıyla ilgi eğitimlere devam etmeleri noktasında tavsiyelerde bulunarak tebrik etti. 

Ankara Hacı Bayram Veli Cami İmam Hatibi Yunus Koçan’ın Kur’an tilavetinden sonra  21 hafızın özgeçmişi okunarak katılımcılara tanıtıldı ve hocaları ile birlikte salavatlar eşliğinde salona davet edildi. Duygusal anların yaşandığı program hafızların tilaveti ile devam etti. 2018 yaz kursu öğrencilerine hafız ağabeyleri tarafından kuran hediye edilerek, hafızlık bayrağı bir sonraki nesle devredildi. 

Hafızlar il müftülüğü tarafından çeyrek altınla, Belediye Başkanlığı tarafından da dizüstü bilgisayarla ödüllendirildi.  

Editör: Mehmet Çalışkan