Adı Aısha Anarberk Kyzy, 2002 yılında Kırgızistan’ın Tokmok şehrinde doğdu. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın koordinesinde ülkemize gelerek Başkanlığa bağlı Kur’an Kurslarında eğitim gören yüzlerce öğrenciden biri.

1 yıl gibi kısa bir süre içerisinde hafızlığını ikmal ederek yapılan Hafızlık Tespit Sınavına katıldı. Burada göstermiş olduğu başarısıyla fark edilen Aısha, Bölge Birincisi olarak belirlendi.

5 çocuklu bir ailenin 3. çocuğu olan Aısha, aynı zamanda ailedeki tek hafız. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın himayelerinde eğitim gören Aısha gibi yüzlerce genç ve çocuk var. Bu genç ve çocuklara ev sahipliği yapan kurslardan biri de Bolu İl Müftülüğüne bağlı Sandallar Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu. Kur’an Kursunda, ülkemizden ve yurtdışından gelen öğrenciler eğitim öğretim görüyor.

Hafızlığa bu kursta, Kur’an Kursu Öğreticisi Derya Bakas’ın sınıfında başlayıp tamamlayan Aısha’nın bundan sonraki hedefi, 13-14 Eylül 2018 tarihlerinde yapılacak olan Bölgeler Arası Hafızlık Yarışmasında başarı gösterip Türkiye finalinde derece yapmak ve Üniversite’de Tefsir alanında uzmanlaşmak.

Aısha, hocasını, kursunu, Bolu’yu temsil edeceği Bölgeler Arası ve Türkiye Final Yarışmalarını heyecanla bekliyor.

Biz de Aısha’ya bu ilim yolculuğunda başarılar diler, böyle başarıları www.diyanethaber.com.tr  adresinde okurlarımızla paylaşabilmeyi ümit ederiz.

Editör: Mehmet Çalışkan