2018 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası “Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler” temasıyla kutlanmaya başlandı.

Haftanın önemiyle ilgili Bolu Müftülüğü Konferans Salonunda Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Bünyamin Erul bir konferans verdi.

Açılış konuşmasını İl Müftüsü Orhan Genç’in yaptığı konferansta, Prof. Dr. Erul: “Kıymetli Arkadaşlar! Din görevlisi ahlakı, sözleri, hal ve hareketleri ile çevresindekilere örnek olan kimsedir.

Din Görevlisi görevini lâyıkıyla yapmalı helal ve haramlar açısından cemaatine örnek olmalıdır. Bu görev bize Yüce Allah’ın bir emaneti ve lütfudur. Din hizmetini bir ekmek teknesi olarak değil Cennete girme vesilesi olarak görmeliyiz.

Yıllar önce görev yapan din görevlileri yokluk içerisinde görev yapmışlar. Yani ezan okumak, Kur’an okumak ve okutmak yasak, faydalanacak örnek kitap bulmak çok zordu. Lojman yok, yeterli su yok, sabit bir gelir yok ama o yıllarda görevliler ellerini taşın altına koymuşlar, bütün olumsuz şartlara rağmen halk ile sıkı bağlantılar kurarak dinimize güzel hizmetler yapmışlar, Peygamberi bir yaşayış ile halka örnek olmuşlardır.

Allah’a şükür günümüzde sabit gelirimiz var, oturacak lojmanımız var, her türlü bilgiye ulaşma imkânımız var ise, bizler daha fazla çaba gösterip cemaatimizi bilgilendirmeliyiz. Bizden öncekilerden devraldığımız mirası en güzel bir şekilde bizden sonrakilere devretmeliyiz.

Kıymetli Arkadaşlar!  2018 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın Teması “Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler”. Osmanlı zamanında ve diğer yakın tarihte Anadolu’nun her ilinde her beldesinde dine hizmet edenler bulunmaktadır. Allah onlardan razı olsun.” dedi.

Prof. Dr. Erul’un konferansından sonra Sandallar Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursunun ve daha sonra da ek binasının yerini bağışlayan ayrıca kursa yine maddi ve manevi desteklerini sürdüren Mehmet Acar’a İl Müftüsü Orhan Genç tarafından bir teşekkür plaketi verildi.

Editör: Mehmet Çalışkan