Bolu İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından "Dijital Dünyada Değerleriyle Aile Olmak" konulu konferans düzenlendi.

Bolu Abant izzet Baysal Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Said Nuri Akgündüz'ün konuşmacı olduğu konferans Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Aile olmak ve aile kalmanın önemini belirten Doç. Dr. Akgündüz, "Dinimiz aileye büyük önem vermiş ve ailenin kurulması ve korunması için gerekli ilkeler ayet ve hadislerle belirlenmiştir. Son yüzyılda bilim ve teknolojideki ilerlemelerin olumlu ve olumsuz pek çok etkisi görülmektedir. Bu hızlı ilerlemeden toplumsal hayat da tabii olarak etkilenmiştir.  Yaşadığımız çağda teknolojiden uzak, dijital dünyanın nimetlerinden faydalanmadan bir hayat sürmek mümkün görünmemektedir. Teknoloji ve dijitalleşme eğitim, sağlık, haberleşme gibi pek çok alanda kolaylıklar sağlamaktadır. Dijital dünyanın faydalarının yanı sıra aile üzerinde olumsuz etkilerinden de bahsetmek gerekir. Özellikle sosyal medyanın yaygın kullanımı aile içi iletişimi olumsuz yönde etkilemektedir. Dijital dünyada Müslümanca yaşamak, ailemizi korumak ve evlatlarımızı doğru yetiştirmek konusunda sorumluluk sahibi olduğumuz göz ardı edilmemelidir." dedi.

Konferansın ardından İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu'nun Akgündüz’e hediye takdimi ile program sona erdi.
 

Editör: Mehmet Çalışkan