Bolu Merkez Paşaköyü Mahallesi Eniştebey Camii'nde imam hatibp olarak görev yapan İsmail Öztürk, cami derneği ve mahalle muhtarı ile koordineli bir şekilde cami çevresini güzelleştirmek amacıyla geniş kapsamlı bir çalışma başlattı.

Koronavirüs sürecinde Vefa Sosyal Destek Grubu'nda yer alarak ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşan İmam Hatip Öztürk, koronavirüs tedbirleri kapsamında dışarıya çıkamayan yaşlı vatandaşların evlerinin bahçe bakımlarını da üstlendi.

Öte yandan özellikle salgın sürecinde esnaf ve ev ziyaretleriyle manevi destek hizmeti sunan Öztürk, sokak hayvanları için de su ve mama temini sağlıyor.

Çalışmalarıyla mahalle sakinlerinin takdirini toplayan Öztürk, "Ben imamlık gibi kutsal bir görevi yerine getiriyorum. Rabbime şükürler olsun, sağlığım ve ömrüm el verdiği sürece bu görevi büyük bir zevkle yapacağım. Ben görevli olduğum bu camide başta muhtarımız, dernek üyeleri ve mahalle halkımızın desteği ile bir şeyler yapmaya gayret gösteriyorum. Cemaatimiz camimizde daha huzurlu nasıl ibadet eder diye fikir alışverişinde bulunup her gün farklı faaliyetler yapmaya gayret ediyorum." dedi.

Öztürk’ün çalışmalarını takdirle karşıladıklarını belirten Paşaköyü Mahallesi Muhtarı İsmail Çimen ise, "İsmail Hocam göreve başladığı günden itibaren neredeyse her gün cami ve çevresinde yapılması gerekenleri not ederek benimle de istişare ediyor. Caminin içinde ve dışında kısaca her yerinde onun özveriyle çalıştığını söyleyebilirim. Ayrıca cemaatle ve mahalle halkı ile devamlı irtibat halinde ve onların ihtiyaçları doğrultusunda devamlı yanlarında yer alıyor. Kovid-19 sebebiyle evlerinden çıkamayan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılıyor, çocuklarla oyun oynuyor, sokak hayvanlarıyla ilgileniyor. Şunu da itiraf edeyim ki İsmail Hocam kendisi hiç durmadığı gibi bizi de durdurmuyor. Allah ondan razı olsun." diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan