Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde sürdürülen "Gençliğe Değer" projesi kapsamında il ve ilçe müftülükleri gençlere yönelik dini, sosyal ve kültürel içerikli etkinlikler düzenliyor.

Bu doğrultuda çalışmalarına aralıksız devam eden Bolu İl Müftülüğü, gençlere yönelik "Okuyan Gençliğin Dostlukları" isimli proje hazırladı.

İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğünce "Kitabını Seç, Biz Alalım, Tahlilini Birlikte Yapalım" sloganıyla yürütülen proje kapsamında gençlere kitap hediye ediliyor.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında çevrimiçi gerçekleştirilen kitap okumalarında gençlerle buluşan gençlik koordinatörleri ve din görevlileri, gençlerle birlikte okunan kitabın tahlilini yapıyor.

Projeye dair açıklamalarda bulunan İl Gençlik koordinatörleri, şunları kaydetti:

"Projeye çoğunluğu kız ve lise öğrencilerinden oluşan 110 genç başvurdu. 10'ar kişilik okuma grupları oluşturuldu. Gruplar gençlerin kaynaşması amacıyla fen Lisesi, imam hatip lisesi ve anadolu lisesi şeklinde karma oluşturuldu. Her öğrenci okuyup tahlilini yapmak istediği kitabı seçti. Koordinatörlüğümüz hayırseverlerimizin desteği ile kitapları temin edip öğrencilere ulaştırdı. 8 lise, 3 üniversite olmak üzere toplam 11 grup, 11 gönüllü din görevlimizin moderatörlüğünde Şubat, Mart ve Nisan aylarındaki programlarda okudukları kitapların tahlillerini gerçekleştirdi. Tahlil programları salgın sebebiyle çoğunlukla çevrimiçi programlar üzerinden, bir kısmı ise yüz yüze Müftülüğümüz Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirildi. Son 3 ayda 330 kitap alındı, okundu ve tahlil edildi. Gençlerin kendi seçtikleri kitapları okuyup tahlil edecekleri programlara daha fazla ilgi gösterdikleri görüldü. İlerleyen süreçte gençlerin kendi aralarında ve moderatör hocalarıyla kurdukları iletişimin güçlenerek devam etmesini öngörmekteyiz."

Editör: Mehmet Çalışkan