Diyanet İşleri Başkanlığı, Kırşehir'in Mucur ilçesinde İzzet-Emine Selçuk Camii'nin yapımını üstlenen Uğur Selçuk isimli hayırsever vatandaşa "Takdir Belgesi" gönderdi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın imzasıyla gönderilen belge, Kırşehir İl Müftüsü Mehmet Yaman tarafından takdim edildi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın imzasını taşıyan Takdir Belgesi'ni Selçuk'a takdim eden İl Müftüsü Yaman, "Camiler Allah'ın evleri ve yaşadığımız yerlerin bizim olduğunu belgeleyen en önemli mühürlerimizdir. İnşa ettiği bu mabet, 'Veren el alan elden üstündür.' ve 'Kişinin malı ahiret hazırlığı için yaşarken önden gönderdikleridir.' buyuran Peygamber Efendimize gerçek manada kulak verdiklerinin göstergesidir. Tevbe Suresi 19. Ayet-i Kerime'de, camileri inşa ve imar etme görevinin Allah'ın bize bir emri olduğu şöyle belirtilir; 'Allah'ın mescitlerini ancak Allah'a ve ahiret gününe inanan, namazı dosdoğru kılan, zekatı veren ve Allah'tan başkasından korkmayan kimseler imar eder. İşte doğru yola ermişlerden olmaları umulanlar bunlardır.' Cenab-ı Hakk hayırsever kardeşimizin yaptığı bu güzel hayrını kabul eylesin, sayılarını çoğaltsın." diye konuştu.

Mucur ilçesinde inşa ettikleri camiden dolayı mutlu olduklarını dile getiren hayırsever Uğur Selçuk ise "Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın bu nazik Takdir Belgesi'nden dolayı Diyanet İşleri Başkanımıza ve İl Müftümüz ile Mucur İlçe Müftümüz Mehmet Ali Dilek'e teşekkür ederim." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan