Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından "Dünyaya Bir Damla Hayat" sloganıyla sürdürülen “Su Kuyusu” projesine destek artarak devam ediyor.

Kuraklık yaşanan bölgelerdeki insanların temiz su ihtiyacını karşılamak amacıyla Türkiye Diyanet Vakfı tarafından “Dünyaya Bir Damla Hayat” sloganıyla başlatılan projeye bir destek de Bolu’dan geldi.

Bolu İl Müftülüğü ile TDV Bolu Şubesi iş birliğinde başlatılan yardım kampanyasına, hayırsever bir vatandaş tek başına Afrika Liberya’da su kuyusu açtırmak üzere bağışta bulundu.

Hayırseverin bağışını TDV adına kabul eden İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, “Bu anlamlı bağışı yapan hayırseverimize çok teşekkür ederim. Kendisi isminin açıklanmasını istemedi. Biz de bu isteğine saygı duyuyoruz. Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 2014’te başlatılan ‘Bir Damla Hayat’ projesi kapsamında maddi imkansızlıklar sebebiyle su çıkarılamayan Afrika ve Asya Kıtası’nda su kuyusu ve vakıf çeşmesi projesi çalışmaları devam ediyor. Şu ana kadar 32 ülkede 396 su kuyusu ve vakıf çeşmesi faaliyete geçti. Bu yaklaşık 6 milyon kişinin suya kavuşması demektir.” dedi.

İl Müftüsü Tahiroğlu, “Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.s.), ‘İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.’ buyurmuştur. Hayırsever vatandaşımızın desteği ile Liberya’nın başkenti Monrovia’ya 20 kilometre uzaklıktaki Banjong köyünde yaklaşık 10 bin kişinin su ihtiyacını karşılayacak 180 metre derinliğindeki su kuyusu ve vakıf çeşmesi, oradaki insanların kullanımına sunulmuştur. Rabbim hayırsever kardeşimizin yapmış olduğu hayrını kabul eylesin.” diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan